Michel zal tijdens de reis van 29 mei t/m 14 juni 2022 hier elke dag kort verslag doen van zijn ervaringen. Indien Michel te dronken is om verslag te doen, zal Serge dat doen. Maar als Serge ook te dronken is, dan moeten jullie even geduld hebben tot de volgende dag 😆. Hou er rekening mee dat het korte verslagjes zijn, Serge en Michel zijn vooral kilometers aan het vreten. Oktober 2022 wordt van deze reis een YouTube documentaire gepubliceerd (!)


DAG 1: 29 mei 2022 - [Den Haag - Stockholm - 1609 km]

1609 km in 19 uur!

Wat een rit, om 23:00 uur de wekker, 00: 10 uur op de motor, 19:14 uur bij het hotel in Stockholm. Wel een beetje kapot gegaan, maar dat weet je van tevoren. Tot aan Hamburg ijskoud (6 graden) en regen, daarna begon het langzaam op te klaren en warmer te worden. Sterker nog, het werd uiteindelijk mooi weer! Wat niet mooi was, was de drukte in Zweden, het begon al 400 km vóór Stockholm en eindigde pas bij het hotel, niet normaal, zeker 1,5 uur tussen files door gereden. Blij toen we aankwamen...

Elkaar helpen!

Bij zo'n zware rit moet je goed op elkaar zijn ingespeeld, dat zit wel goed bij Serge en mij. Serge rijdt voorop, dat is voor mij erg prettig, ik hoef dan niet zoveel na te denken, gewoon Serge volgen, ook wel eens fijn, de voorbereidingen heb ik vooral zelf gedaan. De eerste 12 uur waren zo voorbij, veel serieuze en minder serieuze gesprekken, veel gelachen, de tijd vloog! Maar op een gegeven moment is de headset leeg en valt uit, dan merk je direct dat de tijd trager verloopt, je gaat onbewust meer letten op je pijntjes en ongemakkelijkheden. Zo wogen de laatste lootjes nog best zwaar! Na het eerste biertje is het leed alweer geleden en praten we nog na hoe 'makkelijk' het is geweest. Morgen weer zo'n 'makkelijke dag', tot dan!

Update reisverhaal 22 juli 2022

Zoals beloofd zal ik iedere afzonderlijke dag van het reisverhaal nog wat aanvullen en uitbreiden. Dat kan nu rustig op kantoor of in de werkkamer thuis. Onderweg viel dat niet altijd mee, zeker ook deze dag niet, na ruim 19 uur sturen en een enorm glas bier heb je niet altijd de puf om een uitgebreid verhaal te schrijven. Over de dag zelf, de Grote Beltbrug was eigenlijk het enige punt waar we even speciaal voor gestopt zijn, niet heel bijzonder om eroverheen te rijden, wel mooi om te zien vanaf het uitlijkpunt, een brug van 18 km lang is dan best bijzonder. En wat was het druk in Zweden, uren lang door en langs files gereden! Gelijk dan ook de eerste tip, pak die extra reistijd, rij via Gothenburg de E45 op richting het noorden, meer kilometers, maar volgens zeggen fijner rijden. En ik kan het niet voldoende benadrukken, zo'n lange, lange rit met hindernissen, je hebt dan een goede maat nodig, met positiviteit en humor help je elkaar door dipjes heen. En weet je, die humor met Serge, het lachen om schunnige en soms grove grapjes in combinatie met het afzien is wat me van deze dag het meeste is bijgebleven!

Bekijk route

DAG 2: 30 mei 2022 - [Stockholm - Kalix - 972 km]

Rustige wegen, mooi weer!

Vandaag bijna 1000 km in 12,5 uur. Ik zat wat meer ontspannen op de motor als gisteren. Het is niet alleen veel rijden, maar ook opnames maken, verslagje schrijven, mailtjes in de gaten houden, sociaal media in de gaten houden, zorgen dat het op kantoor goed blijft gaan, contact met het thuisfront houden, dat hoort er nu eenmaal bij als ondernemer met een jong gezin. Maar zoals gezegd, vandaag minder stressen, lekker rijden over eindeloze rustige wegen. Voetjes op de highway steps, dan weer even staan, verzitten, veel lachen met Serge, leuk gesprek met een 75 jarige Zweedse motorrijder, en als beloning een lekker biertje in het hotel. Morgen nog een lange dag naar Kirkeness en dan begint de MRA Iron Curtain Trail pas echt!

Update reisverhaal 15 augustus 2022

Ook nu een kleine toevoeging aan het reisverhaal achteraf. Zoals aangegeven een lange reisdag zonder geplande stops, doel was naar Kirkeness te rijden in 3 dagen, dus tanden op elkaar en kilometers maken. We wisten dat het hotel dat we hadden gereserveerd geen diner serveerden, dus een aantal kilometers voor aankomst een wegrestaurant opgezocht, in dit geval een soort truckersrestaurant. Broodje met veel vlees viel niet tegen, maag goed gevuld, niet echt gezond, maar ja, op reis moet je niet te kieskeurig zijn. Hotel in Kalix was redelijk, zoals bijna alle hotels in Scandinavië schoon, maar niet bijzonder. Bijzonder is wel het hotel dat we de volgende dag hadden gereserveerd, maar daarover lees je hieronder meer!


DAG 3: 31 mei 2022 - [Kalix - Kirkeness]

Een epische rit...

834 km in 11 uur, de Artic Circle, Lapland, rendieren die voor je de weg oversteken, eindeloze lege wegen, van 22 graden naar 6 graden, prachtige vergezichten, langs de grillige kust van de Barentszzee, een waterval, een paar keer net op tijd een tankstation gevonden. Dat was dag nummer 3 van de MRA Iron Curtain Trail in één lange zin. Zonder gekheid, soms lijkt het of alles meezit, en vandaag was zo'n dag. Net als op je display verschijnt dat je op reserve rijdt komt er een bordje 'over 5 km een tankstation', heb je trek in een lunch, dan vind je bijna direct een tentje met goede broodjes. Vandaag was dus zo'n heerlijke dag dat alles meezat. Nu om 00.58 uur het verslag aan het schrijven en het is nog volop licht, benieuwd hoe het slapen gaat, gelukkig morgen een wat rustiger dag, of misschien toch niet, we gaan het zien...

Hieronder 2 foto's, een van de Artic Circle en een van het begin van Lapland, daaronder een onbewerkt videofragment bij een mooie waterval en een videofragment langs de Barentszzee .


DAG 4: 1 juni 2022 - [Grense Jakobselv]

Start MRA Iron Curtain Trail!

Plannen aangepast, we zouden vandaag een extra rit doen naar een paar grensbezienswaardigheden, maar we hebben gekozen voor wat anders. We hebben namelijk 3500 km in 3 dagen gereden en die gaan niet in je kouwe kleren zitten. Ik kwam dan ook met het idee om die extra rit te schrappen voor de broodnodige rust. Serge kwam vervolgens met het briljante idee om vandaag naar het startpunt van de MRA Iron Curtain Trail te rijden, Grense Jakobselv. Dat zorgt niet alleen vandaag voor een middag rust, maar omdat we morgen niet naar het startpunt hoeven te rijden geeft dat ook morgen meer rust!

Dat hebben we dus gedaan, na het ontbijt spullen ingeladen en naar Grense Jakobselv. Wat bijzonder om daar te rijden, zo stil, zo ruig, zo speciaal! Na 2 x uitstel door Corona, veel voorbereiding, 3500 km aanrijroute, was het denk mijn meest memorabele motor moment tot nu toe. Flink stuk losse gravel, dus uitkijken, maar goed te doen, lekker de tijd genomen bij Grense Jakobselv, denk niet dat ik er ooit nog een keer kom. Morgen het vervolg langs het voormalige IJzeren Gordijn naar onze volgende overnachting locatie in Ivalo (Finland).


DAG 5: 2 juni 2022 - [Kirkeness - Ivalo]

Een heerlijk rustige dag

Omdat we gisteren al naar Grense Jakobselv zijn geweest, hebben we vandaag een rustige dag, 245 km in 4 uur en 50 minuten. Zeker geen saaie dag, heerlijke wegen door eindeloze bossen en langs enorme meren. Ivalo is de 'grootste' Finse stad in Lapland, maar echt niet meer dan een dorp. Lekker wat gegeten, biertje gedronken, sauna en jacuzzi, wat een luxe! In het restaurant een babbeltje met de Thaise kokkin, zij had wel moeite met de ingetogen Finnen. Eerlijk is eerlijk, een prachtige streek, maar het is niet echt bruisend te noemen. Voor ons geen probleem, nu genieten we van de rust en de ruimte, maar voordat je het weet zitten we 6in het overvolle hectische Nederland. Morgen weer een wat langere rit van 484 km, nu al zin in, maar eerst nog een laatste biertje in de hotelbar! PS: het videofragment hieronder is onbewerkt.

video placeholder
placeholder image

DAG 6: 3 juni 2022 - [Ivalo - Kuusamo]

Een regendag

Vandaag 485 km in 7 uur en 24 minuten. We rijden zo dicht mogelijk langs de Fins - Russische grens in Lapland. Al vrij snel begon het stevig te regenen, toch voelde het comfortabel aan in een goed Gore-Tex motorpak, handschoenen en laarzen. Heel veel te vertellen valt er niet, eindeloze rustige wegen door enorme wouden en langs tientallen meren. We wilden nog een bunker bezoeken die deel uitmaakt van de Salpa linie, maar konden die niet vinden. De Salpa linie is een verdedigingslinie die Finland moest verdedigen tegen een mogelijke Sovjet invasie.

Niet veel verder hebben we een klein museum bezocht die onder andere ging over de 'Slag bij Salla'. Deze slag was onderdeel van de winteroorlog tussen Finland en de Sovjetunie van 30 november 1939 tot 13 maart 1940. Foto's en video's waren niet toegestaan, wel nog even een bakkie koffie gedronken daar. Thuis zal ik de verslagen die ik nu na een lange dag rijden schrijf, wat verder uitbreien met relevante informatie.

Bij het hotel aangekomen was er geen diner mogelijk, we hebben fietsen gehuurd, een paar kilometer naar een restaurant gefietst, lekkere biefstuk gegeten, een veel te duur flesje wijn gedronken, waardoor de terugweg veel makkelijker ging (tenminste, zo leek het). Morgen weer een pittige rit naar Lieksa, dus snel onder de douche en proberen te pitten.


DAG 7: 4 juni 2022 - [Kuusamo - Lieksa]

Gravel en de Winter War

Vandaag zo'n 450 km in 8 uur, veel gravel gereden, ook wat regen gehad. We hebben het oudste grenswachthuisje van Europa bezocht en ook het 'Winter War' museum. Vooral het Winter War museum was erg indrukwekkend, wat moeten die jonge gasten geleden hebben met 30 tot 40 graden vorst! We kregen uitleg van een zeer vriendelijke mevrouw die een beetje Nederlands sprak (zie video fragment). Buiten ook nog gesproken met een groepje Finse motorrijders. Over de wegen kan ik niets meer vertellen, leeg, lang, bos, beetje heuvelig, veel rendieren en soms ook gravel. Meer gedetailleerde informatie volgt na de reis. Nu voorbereiden op de lange rit morgen naar Kerimaki!

3

DAG 8: 5 juni 2022 - [Lieksa - Kerimaki]

Langs de grens van Finland - Rusland

Vandaag 485 km in ongeveer 9 uur. Weer veel gravel gereden, misschien was vandaag de helft van de route wel onverhard. Heel dicht langs de Fins-Russische grens gereden. Van een Finse MyRoute-app gebruiker kregen we de tip om naar 'the easternmost point of Finland and of of the continental part of the European Union' te gaan. Gisteravond nog de route speciaal daarvoor aangepast, nogmaals hartelijk dank Rauno! Je kunt via het uitkijkplatform de grenspalen zien staan op een eilandje in het meer. Verder nog op een uitkijktoren gestaan, zelfgemaakte koffie gedronken in de wildernis bij een grenswachthuisje en wat problemen met de GoPro externe microfoons. En verder? Veel, heel veel rijden, morgen weer een lange dag naar Helsinki, dus voldoende voor vandaag!


DAG 9: 6 juni 2022 - [Kerimaki - Helsinki]

The old king road

Vandaag 454 km in 8 uur. Gelijk vanaf het appartement een heerlijke weg met bochten, heuvels en langs meren. Zo dicht mogelijk langs de Russische grens over onverharde paden. Nog naar de grensovergang gereden, maar de stoplichten stonden op rood, niet doen dus! The 'old king road' naar het vispaleis van Tsaar Alexander III is best aardig, en het paleis waar Alexande0r regelmatig verbleef om te vissen4 is een adembenemende locatie. Niets negatiefs te melden? Jazeker, de Finnen houden wel van regeltjes, uren gereden waar de maximaal snelheid 50 km per uur was, maar je zonder problemen eigenlijk 100 km per uur kan rijden, maar die boets zijn zo hoog, dus voortgeschrompeld naar Helsinki... Morgen de boot naar Talinn en dan binnendoor naar het mooie stadje Tartu in Estland!


DAG 10: 7 juni 2022 - [Helsinki - Tartu]

Alternatieve route

De bedoeling was eigenlijk vanuit Finland naar Rusland te gaan en dan via Vyborg en Saint Petersburg naar Estland. Maar het was niet mogelijk een visum te verkrijgen en het voelde zo en zo niet goed aan om door Rusland te reizen. Vandaar dit alternatief via Helsinki de overtocht naar Talinn en dan naar het plaatsje Tartu. De overtocht was gemoedelijk en ontspannend, wel bijna 2 uur gewacht voordat we de boot op mochten. De rit naar Tartu was in het begin best aardig, maar verderop eigenlijk gewoon een beetje saai. Serge en ik vermaken ons toch ook op minder spectaculaire wegen, een grapje, een gekkigheidje, altijd leuk. Tartu daarentegen was een verademing, na een aantal dagen vooral stugge Finnen voelden we ons hier echt welkom. Een alleraardigst stadje, het bruist zeg maar, lekker gegeten, gewandeld, en een drankje gedronken.


DAG 11: 8 juni 2022 - [Tartu - Narva-Joesuu]

Een rustig dagje

De eerste rustige dag, 212 km in ruim 3,5 uur, dat kwam goed uit, want er werd een bak regen voorspelt. Bak regen viel mee, we waren net op tijd in het hotel. Rustige wegen, rustig gereden, veel gekletst met Serge via de intercom, staat helaas niet op film, want de microfoons haperden weer. Maar dus een relaxe dag, doorgereden tot aan de Russische grens en daana terug naar het hotel. Beetje gebadderd, administratie gedaan, bagage wat geordend. Wat we me wel opviel is dat ze hier Russisch spreken, ik kreeg ook de indruk, kan het mis hebben, dat ze minder welwillend stonden tegen westerlingen zoals wij. Maar fijn dat we weer op de oorspronkelijke route zitten, morgen langs de kust naar Talinn, nu alweer zin in!


DAG 12: 9 juni 2022 - [Narva-Joesuu - Talinn]

De kust van Estland

Vandaag heerlijk gereden, de verwachtingen waren niet hooggespannen, Estland is plat, de kust flink bewoond. Dus het kwam toch wel als een positieve verrassing dat we heerlijk hebben gereden over vooral rustige wegen met hier en daar wat fijne bochten. Mooi waren ook de 2 watervallen en een kasteel die we hebben bezocht. Aangekomen in Talinn hebben gegeten in een Russisch restaurant dat prima was. Talinn is overigens een aanrader, een mooi middeleeuws centrum en het voelde gemoedelijk aan. Morgen weer een flinke etappe, dus nu snel douchen en slapen!


DAG 13: 10 juni 2022 - [Talinn - Mustkalni]

Van Estland naar Letland

Vandaag is er veel regen voorspeld in de middag, dus afgesproken vroeg op te staan en een beetje door te rijden. De eerste bezienswaardigheid waren 30 meter hoge kliffen waar, volgens zeggen, veel jongeren zelfmoord hebben gepleegt. Er was niet veel te zien, dus een fotootje en door. Daarna door naar de Keilawaterval, wat een prachtige plek! Hier had ik wel een uurtje willen wandelen, maar nee, tijd is krap, dus motor bijna in de waterval geparkeerd, fotootje, en verder. Na een paar uur flink sturen gestopt bij een uitzichttoren voor een fotomoment. Ook hier snel weer op de motor en vlak langs de Finse Golf nog onverhard gereden, het laatste uurtje regen, maar goed te doen. Aangekomen bij een oude boerderij in Letland voor de overnachting. Morgen alweer de laatste dag van de MRA Iron Curtain Trail naar Riga, niet de laatste dag van deze reis, want we moeten uiteraard ook nog van Riga terug naar huis. Nu kijken of er nog iemand naar de boerderij komt en een biertje voor ons meeneemt...


DAG 14: 11 juni 2022 [Mustkalni - Riga]

Magnifiek Riga!

Vandaag korte rit naar Riga, voor de lunch parkeerden we de motoren al bij het hotel. Eén kamer was klaar en daar konden we de spullen achterlaten, even omkleden en hop naar het centrum, ongeveer 25 minuten wandelen in mooi weer. En wat een prachtig centrum heeft Riga! Lekker geluncht, mee geweest met een dubbeldeks sightseeing bus, een rondvaart gedaan, gedineerd en weer terug naar het hotel. Het is bijna niet te geloven hoe snel die 2 weken voorbij zijn gegaan! Een geweldige ervaring die we met zoveel mogelijk mensen willen delen. De verslagen op deze pagina worden thuis uitgebreid en er worden nog mooie filmpjes op YouTube gezet. Maar morgen eerst nog ruim 2000 km naar huis, we denken daar 3 dagen over te doen en willen in Polen nog een flink stuk binnendoor, want we zijn eigenlijk wel een beetje goed gek en verslaafd...


DAG 15: 12 juni 2022 - [Riga - Mikotaijki]

Wat een dag...

Vandaag onverwachts van alles gehad, door weilanden, over bospaden, ploeteren over kasseien, was eigenlijk de zwaarste dag van de reis, ik had het niet willen missen. Serge is er nog onderuitgegaan, de bospaden waren super glibberig en veel plassen, gelukkig niets ernstigs kapot aan de GSA en aan Serge. Na ruim 10 uur op de motor via Booking.com een goed hotel gevonden en dan is al het leed geleden en is er weer ruimte voor een hapje en een drankje.


DAG 16: 13 juni 2022 - [Mikotaijki - Maagdenburg]

Noord Polen door ons niet warm aanbevolen...

De route van Riga naar huis stond niet vast, we zouden ter plekke kijken en op basis van weersvoorspellingen en onze eigen energie de route bepalen. De eerste dag van de terugreis hebben we ons wel behoorlijk aan de geplande route gehouden, uiteindelijk was dat door alle onverhard onze zwaarste dag, tenminste, zo voelde dat aan. Nu dus overnacht in het Mazurisch Merenplateau in Polen en samen bepalen hoe verder. De weersvoorspellingen waren slecht, richting Warschau waren de voorspellingen het slechts, dus gekozen om via het noorden (Gdansk) te rijden. De navigatie laten bepalen wat de snelste route naar huis was en rijden maar. Het eerste stuk was goed te doen, maar al vrij snel kregen we een enorme stortbui over ons heen. Gestopt, ritsen dicht, GoPro in de topkoffer en maar verder. Het hele stuk van Gsdansk tot Szczecin was het regenen, filerijden, gladde wegen en enorm opletten op de als gekken rijdende Polen. Voor Berlijn gestopt, besloten in de avond toch nog langs Berlijn te rijden om files de volgende ochtend te vermijden en via Booking.com een hotel geboekt in Maagdenburg. Veel keuze om te eten hadden we daar niet toen we aankwamen om 21.50 uur, in het centrum ons te goed gedaan aan kebab en bier en daarna vermoeid naar bed om uit te rusten voor de laatste etappe naar huis.

DAG 17: 14 juni 2022 - [Maagdenburg - Den Haag]

De laatste loodjes...

Nog een laatste 555 km snelweg naar huis, een voorspoedige rit waar niet al te veel over te vertellen valt. Een paar kleine files, paar druppels water, twee keer tanken en 6 uur later waren we thuis. Was wel een vreemde gewaarwording, twee keer niet door kunnen gaan door Corona, alle voorbereidingen, 17 dagen héél intensief gereisd, enorm veel kilometers gereden (8984 km(!) en ineens sta je weer voor je tuindeur! Echt even nodig om alle indrukken te verwerken en uit te rusten. Het was een epische reis die ik nooit meer zal vergeten! De humor met Serge, de bijzondere plekken die we bezocht hebben, de desolate landschappen, het afzien met het aantal kilometers op één dag, het rijden op lastige onverharde wegen, teveel om nu allemaal op te kunnen noemen. Daarom wordt dit reisverslag komende maanden verder uitgebreid met meer tekst, foto's en gemonteerde video's.


Ontdek GRATIS de mooiste routes

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!

Naar de RouteXpert Bibliotheek