De routes...

Oorspronkelijk een fiets trail...

Oorspronkelijk is de Iron Curtain Trail een fiets trail. Michel van Hagen (MRA founder), heeft vanaf 2021 de trail vanuit fietsbrochures omgebouwd naar digitale routes voor auto en motor, wat een enorme klus bleek te zijn. De trail is onderverdeeld in 5 'seizoenen', iedere seizoen duurt 2 tot 4 weken en bestaat uit dag-etappes met aan het eind van iedere route een locatie waar je kunt overnachten. De routes kun je gebruiken door je in te schrijven voor het evenement en te klikken op 'routes'. Gratis en zonder verplichtingen!

Legenda routepunten...

Zowel op de website als in MRA Navigation Next (navigatie app) zie je gekleurde routepunten. Je kunt op deze routepunten klikken en de informatie lezen die bij het betreffende routepunt hoort. Met betrekking tot de kleuren hanteren we dezelfde legenda als de routes in de MRA RouteXpert Bibliotheek:

  • Een 'druppel' is een vormingspunt (zacht);
  • Een 'handje' is een viapunt (hard):
  • Blauw: Routepunt, gebruikt voor het samenstellen van de route;
  • Geel: Bezienswaardigheid, hier kun je iets bezichtigen;
  • Groen: Uitzichtpunt, een korte stop voor het maken van een foto;
  • Rood: Stoppunt, voor hotel, lunch, etc.

Tot slot...

Je kunt de routes naar eigen inzicht zelf splitsen in etappes die voor jou goed aanvoelen. Natuurlijk ben je ook helemaal vrij je eigen overnachtingen te bepalen. De routes zijn specifiek gemaakt voor MRA Navigation Next, maar kunnen ook zonder problemen naar een TomTom of Garmin worden geëxporteerd. Let wel, er zitten flinke stukken onverhard in de route!

Michel van Hagen (MRA founder) en Serge van Driel (MRA instructeur en presentator) zijn voornemens zelf de gehele trail in etappes te rijden van 2022 t/m 2026. Op basis van eigen ervaringen, feedback van anderen en eventuele veranderingen aan de wegen, zullen de routes waar nodig aangepast worden.

Het is toegestaan de routes van de MRA Iron Curtain Trail te delen. We waarderen het wel als je de bron (MyRoute-app + url van de route) vermeldt.

Naar de routes


MRA Navigation Next & MRA Routeplanner Basic/Silver/Gold

Gratis - Maandabonnement - Jaarabonnement - Lifetime

Meer informatie