Michel en Serge filmen hun MRA Iron Curtain Trail reizen en nemen onderweg veel foto's. Tijdens de reis wordt er iedere dag kort verslag gedaan via de Facebook groep 'Michels Travels & Blogs'. Na afloop van de reis wordt er een reisverslag geschreven met video's en foto's en op deze website gepubliceerd. Er is ook een YouTube kanaal waar je alle video's kunt zien. Veel plezier met het lezen en kijken!

5473 km in 14 dagen!


DAG 1: 28 mei 2023 - [Den Haag - Berlijn - 727 km]

727 km rijden...

De eerste dag van de MRA Iron Curtain Trail 2023 van Den Haag naar Berlijn! Een simpele verbindingsroute naar het NH Collection Berlin Mitte am Checkpoint Charlie hotel.

Om 06:16 uur reed ik weg van de garagebox in Delft om Serge op te pikken bij het tankstation in Nootdorp. De rit verliep voorspoedig, in Berlijn zelf was het nog wel erg druk, maar eigenlijk ook wel gezellig. Iets over 14:00 uur kwamen we aan in het hotel. Dit keer niet eerst bier, want we moesten nog 20 km wandelen langs de bezienswaardigheden van de grimmige Koude Oorlog in Berlijn. Berlijn is van wat wij gezien hebben, allesbehalve grimmig, het is voor een zo'n grote metropool verrassend gemoedelijk. En ze houden wel van veel en groot, grote gebouwen, enorme steaks en gigantische pullen bier😁.

En 20 kilometer steppen...

Berlijn is een super levendige stad met veel geschiedenis. We hebben i.p.v. wandelen, bijna 20 km rondgereden met de elektrische step en veel gezien. De Brandenburger Tor, delen van de Berlijnse Muur, Alexander Platz, het Berliner Schloss en natuurlijk Checkpoint Charlie. Het was weer ouderwets gezellig met Serge en ook nog eens mooi weer, een goed begin van de MRA Iron Curtain Trail 2023 seizoen 2!

Brandenburger Tor

Berlijnse Muur

Checkpoint Charlie

Berliner Schloss

Alexander Platz

Berlijnse Muur (East Side Gallery)

Er zijn georganiseerde tours in Berlijn, ook met de fiets, maar wij hebben ervoor gekozen om thuis zelf de route uit te stippelen en onderweg een elektrische step te huren, dat is best een leuke en snelle manier om Berlijn te ontdekken, kijk maar!

Na het stepavontuur hebben we een flink biertje gedronken op het terras, het was immers dorstig weer. Onderweg naar het hotel vonden we nog een Thais restaurant waar we heerlijk kruidig en pittig hebben gegeten. Vroeg naar bed, want de volgende dag wachtte ons een hoogst interessante rit waarvoor we al om 06:30 uur op de motor zaten. Zie hieronder een uitgebreid video verslag van deze eerste dag van de MRA Iron Curtain Trail seizoen 2 in 2023!

YouTube aflevering 2023 dag 1

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de routes en tracklogs hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!


DAG 2: 29 mei 2023 - [Berlijn - Przasnysz - 604 km]

Bijna 12 uur op de motor...

De tweede dag, onderdeel van de driedaagse verbindingsroute naar het beginpunt van de MRA Iron Curtain Trail 2023 in Riga.

Na een onrustige nacht, airco kreeg ik niet goed aan de praat, om 07:00 uur alweer op de motor voor een zeer interessante en lange rit. We stoppen onder andere even bij Checkpoint Charlie, we besteden aandacht aan de laatste grote veldslag voor Berlijn in de tweede wereldoorlog bij de Seelöwer Höhen, rijden nog een stukje offroad, we bezoeken het bijzonder indrukwekkende Kostrzyn nad Odra en maken een foto waar een slag (Slag bij Płowce) heeft plaatsgevonden in 1331. Als laatste zien we nog een enorm kasteel uit 1355, voordat we eindelijk in alle rust genieten van een lekker Pools biertje in Przasnysz bij het goede hotel Sebory.

Checkpoint Charlie...

De Berlijnse Muur had zeven officiële grensovergangen. Veruit de bekendste is Checkpoint Charlie. Een witte lijn op het wegdek gaf exact aan waar de Russische grens eindigde en de Amerikaanse sector begon. Checkpoint Charlie was de enige plek in Berlijn waar buitenlanders over de weg Oost-Berlijn konden betreden. Doordat Checkpoint Charlie de enige plek was waar buitenlanders te voet of per auto naar de Russische bezettingszone konden reizen, groeide de controlepost uit tot een van dé symbolen van de Koude Oorlog en de Duitse tweedeling. De Berlijnse Muur had in totaal een lente van bijna honderdzestig kilometer. Om te voorkomen dat DDR-inwoners de metershoge muur toch passeerden, werden langs de muur zo’n driehonderd uitkijktorens en twintig bunkers gebouwd.

Nu is het vooral een toeristische attractie, voor ons een verplicht fotomoment om 07:15 uur vóór de drukte losbarst!

Monumentencomplex "Seelöwer Höhen"...

Je wordt altijd even stil bij dit soort monumenten. De Seelower Höhen werden ook wel de ‘poorten van Berlijn’ genoemd, omdat de hoogten vanuit het oosten het laatste natuurlijke obstakel vormden richting Berlijn. Het is dan ook hier dat Hitler de Russische opmars probeerde te stopen tussen 16 april en 2 mei 1945. Tevergeefs natuurlijk, hoewel de Duitsers slim en hard hebben gevochten, was de overmacht van de Russen te groot. Dit monument is ter nagedachtenis aan de 35.000 Sovjet soldaten en officieren die tijdens de slag om de Seelöwer Höhen in april 1945 zijn gesneuveld. Andere bronnen hebben het over 78.291 gesneuvelden en vermisten bij de Russen en 13.322 gesneuvelden en vermisten bij de Duitsers. Meer informatie over deze slag is hier te lezen.

Kostrzyn nad Odra...

En hier word je ook al niet echt vrolijk van. In februari 1945 kwamen de eerste troepen van het 1ste Wit-Russische leger in Kostrzyn nad Odra aan. De stad werd door Hitler tot 'Festung' gedoopt. De overgebleven Duitse eenheden van het 9e leger stonden onder leiding van SS Generaal Ferdinand von Sammern-Frankenegg. Na zware strijd heeft hij uiteindelijk, tegen het bevel in, deze locatie opgegeven. Hij had toen nog maar ongeveer 600 soldaten over. De Russen hebben de stad tot aan de grond toe kapot gebombardeerd. De stad is op een andere locatie weer opgebouwd, maar je kunt de 'oorspronkelijke' locatie bezoeken. Je ziet de straten, hier en daar een steen, een kruis van een kerk is overeind gebleven, voor de rest niets anders dan verwoesting. In het videoverslag zie je ons door deze verwoesting rijden, een beklemmende ervaring kan ik je verzekeren...

Een stukje offroad...

Ik weet niet meer of dit stukje offroad in de route zat, of dat we dachten 'wat een lekker stukje'. Maar het was best een pittig stukje met los zand. Een mooi moment om van een door Serge gemaakt bakkie koffie te drinken!

Slag bij Płowce (Bitwa pod Płowcami)

De Slag van Płowce vond plaats op 27 september 1331 tussen een leger van Polen en de Duitse Orde. De Duitse Orde wilde Brześć Kujawski, een belangrijke stad in Polen, veroveren. Toen ze langs de stad Płowce kwamen, besloten ze deze in te nemen. Voor mij totaal onbekend, maar voor de Polen blijkbaar een behoorlijk belangrijke historische gebeurtenis gezien het monument.

Kasteel Zamek Ksiazat Mazowieckich w Ciechanowie...

Nog even gestopt bij een groot Pools kasteel uit 1355 en natuurlijk af en toe ook gestopt om te tanken, te eten en wat te drinken.

Uiteindelijk 604 km in 11 uur en 43 minuten gereden, bijna alles binnendoor. Laten we eerlijk zijn, als je geen doel voor ogen hebt, dan rij je niet dwars door Polen. Het zijn vooral rechte wegen, soms best druk, landschap is niet spectaculair. Maar wij houden nu eenmaal van veel rijden, lekker gek doen en een biertje.

Morgen komen we aan waar we vorig jaar zijn geëindigd, Riga!

YouTube aflevering 2023 dag 2

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de route en tracklog hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!


DAG 3: 30 mei 2023 - [Przasnysz - Gailīšu Pagasts - 590 km]

Ruim 12 uur op de motor...

De derde dag van de MRA Iron Curtain Trail 2023, een verbindingsroute van Przasnysz in Polen richting Riga in Litouwen.

Weer een lange dag op de motor, daarom om 06:34 uur vroeg vertrokken. We rijden 8 uur lang door Polen en bezoeken het indrukwekkende en beklemmende bunkercomplex "Wolfschanze", waar Adolf Hitler zijn hoofdkwartier had ten tijde van de inval van Rusland (Operatie Barbarossa). Na Polen rijden we dwars door Litouwen en gaan via een ellenlang gravel pad naar de grens met Letland. Niet al te ver na het passeren van de grens overnachten we in een heel aardig hotel in een dorp met de makkelijk uitspreekbare naam 'Gailīšu Pagasts' 😁. Kijk je met ons mee?

Eerste stop: Führer Hoofdkwartier 'Wolfsschanze'...

Na zo'n 2 uur sturen komen we lekker vroeg aan bij de Wolfsschanze, vlakbij Kętrzyn, in het noordoosten van Polen. Er was bijna niemand, dus we konden in alle rust het enorme bunkercomplex van 250ha bezoeken. Je betaald wat entreegeld, je krijgt een kaart en wandelen maar! Wat een raar gevoel dat Hitler hier heeft rondgelopen..! De Wolfsschanze was een belangrijk hoofdkwartier voor Hitler tijdens de oorlog met Rusland. Er werkten 2000 mensen en Hitler heeft er 800 dagen doorgebracht. Het complex is vooral bekend door de mislukte aanslag van Claus von Stauffenberg op Hitler (Operatie Walküre).

Veel kopstukken uit het Nazi tijdperk hadden hier een eigen bunker, zoals Wilhelm Keitel (Opperbevel van de Strijdkrachten) en Alfred Jodl (Chef Operaties bij het opperbevel). De Russen hebben geprobeerd de bunkers met TNT op te blazen, maar de muren waren zo dik dat dat maar ten dele is gelukt! Meer informatie over de Wolfsschanze is hier te lezen.

Bunker van Adolf Hitler waar de aanslag heeft plaatsgevonden!

Niet ver van de Wolfschanze heb je nog zo'n enorm bunkercomplex. Dat het is Hoofdkwartier van het Duitse Leger (OKH) "Anna". Naast belangrijke generaals en maarschalken zoals “Rommel” en “Von Manstein” werd hier bijvoorbeeld ook de Hongaarse dictator “Horthy” ontvangen en bracht Hitler minstens 7x een bezoek aan “Anna” in 1941 en 1942. Wij hadden genoeg bunkers gezien en hebben besloten, ook gezien de lange dag, verder te rijden. Meer informatie over het bunkercomplex “Anna” kun je hier vinden.

Na het bunkercomplex volgde een lange redelijk saaie weg dwars door Litouwen, voor ons geen probleem, want als de weg saai is, worden wij steeds meliger en gekker!

Ik had hem expres in de route gezet, een enorm lang gravel pad naar de grens met Letland, beetje offroad oefenen kan geen kwaad. We hebben op die weg wel een paar uurtjes gereden, op een gegeven moment werden we het toch wel een beetje zat, alles voor de leuke foto's en videobeelden 😁.

Na deze gravelweg was het nog zo'n 20 minuten naar het eindpunt van deze dag, Hotel Miķelis. Na ruim 12 uur sturen hadden we behoorlijk trek, zowel in dikke stukken vlees cq verse vis als in diverse vloeibare versnaperingen, het zand moest immers wel uit onze kelen gespoeld worden. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen!

Morgen starten we de feitelijke MRA Iron Curtain Trail seizoen 2 waar we in 2022 zijn gestopt, in Riga!

YouTube aflevering 2023 dag 3

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de route en tracklog hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!


DAG 4: 31 mei 2023 - [Gailīšu Pagasts - Jūrkalne - 345 km]

De vierde dag van de MRA Iron Curtain Trail seizoen 2 in 2023. Na zo'n 1,5 uur rijden komen we in Riga aan waar we vorig jaar zijn geëindigd. We nemen de tijd om stil te staan bij de start van seizoen 2. En waar kan dat beter dan bij een aantal fragmenten van de Berlijnse muur waar een gedenkteken van de 'scheiding en vereniging' van Oost en West is gemaakt? We rijden langs de kust van Riga naar Jūrkalne. In de Sovjet periode was de hele kust van de Baltische zee bewaakt en stond er om de 6 kilometer een wachttoren. Na zonsondergang was het strand verboden gebied. We bezoeken ook de spookstad Irbene met 2 enorme radiotelescopen uit de Sovjet periode, interessant! In Ventspils zien we nog een prachtig kasteel uit de 13e eeuw. Via een gravelpad en een karrespoor proberen we een oude vuurtoren te bereiken op een 28 meter hoge zandduin. Na bijna 345 km in 8 uur rijden bereiken we het eindpunt van deze dag alwaar er genoten kan worden van een glas, of meerdere glazen gerstenat.

Start MRA Iron Curtain Trail seizoen 2 in Riga!

Na bijna 2 uur rustig sturen komen we aan in het het immer hectische Riga waar we vorig jaar waren geëindigd. We hadden een speciaal plekje uitgezocht waar we dit seizoen zouden beginnen. Heel toepasselijk bij fragmenten van de Berlijnse Muur waar een gedenkteken van is gemaakt. We staan even stil bij de start van de MRA Iron Curtain Trail 2023 seizoen 2 en nemen een vlog op die je onderaan kunt terugzien.

Na Riga zijn we nog langs een Duits soldaten kerkhof gereden, het 'Deutscher Kriegerfriedof Dublen-Krug'.

Een gepland uitzichtpunt hebben we overgeslagen omdat de weg daar naar toe eigenlijk niet voor onze grote motoren geschikt was, we zijn wel een beetje gek, maar willen onze motoren en zeker onszelf wel heel houden, er zijn dus grenzen. Niet veel verder rijden we op heerlijk rustige wegen langs de Baltische kust. We zien een soort landtong, heel smal, de zee in lopen naar een gebouw, geen idee wat het was, maar onze nieuwsgierigheid noopte ons om het te gaan bekijken.

We hebben geen foto van het gebouw genomen, er stond daar 1 auto met een man en een vrouw en die vonden het volgens mij niet fijn dat 2 nieuwgierige Hollandse motorrijders even kwamen buurten.

Het was onderhand lunchtijd geworden. Dat gaat bij ons altijd heel natuurlijk, we plannen dat niet, een van ons geeft aan dat hij trek begint te krijgen en we gaan op zoek. De ene keer lunchen we in een restaurantje, de andere keer een broodje bij een tankstation, deze dag kozen we ervoor om wat te halen bij de supermarkt. Serge is meestal degene die dan daadwerkelijk de supermarkt in gaat, dan heb ik de tijd om even mijn werk te checken of gewoon wat voor me uit te staren en te rusten.

Het mooie van de Baltische kust is dat het zo lekker rustig is, niet overal natuurlijk, maar het komt niet in de buurt van de drukke Nederlandse kust. Er zijn genoeg doorkijkjes met mooi uitzicht op de zee, in het geval van de foto's hieronder, uitzicht op de Golf van Riga. Vaak moet je wel een stukje over een zandpad, dat dan weer wel, even uitkijken dus met onze zware enduro's.

Radiotelescoop van Ventspils

Na nog een korte stop bij de zee komen we aan op een bijzondere plek! De radiotelescoop van Ventspils is een ex-Sovjet radioastronomie-installatie bij het spookstadje Irbene. De installatie werd in 1971 in Irbene voor militaire doeleinden gebouwd. Het is de grootste telescoop in Noord-Europa en de op 8 na grootste in de hele wereld. De telescoop wordt nu gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek door het Ventspils University College’s Engineering Research Center. Via een lang gravel/zandpad komen we in de brandende zon aan en staan we met open mond van verbazing te kijken naar de enorme telescopen!

Ventspils is een stad in het noordwesten van Letland aan de kust van de Oostzee met 43.806 inwoners. Het is genoemd naar de rivier de Venta die erdoorheen stroomt. Ventspils ontwikkelde zich op de plaats van een kasteel van de Lijflandse Orde, voor het eerst genoemd in 1290. We zijn langs het kasteel gereden, wat eigen niet zo veel voorstelde, en hebben wat foto's gemaakt bij de haven.

Na nog een flink stuk gravel komen we ongeveer 17:15 uur aan op de plaats van bestemming in Jurkalne. Bij het hotel was er ook een café alwaar we weer konden genieten van prima eten en een heerlijk drankje, al met al weer een prima dag!

YouTube aflevering 2023 dag 4

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de route en tracklog hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!


DAG 5: 01 juni 2023 - [Jūrkalne - Nida - 345 km]

De vijfde dag van de MRA Iron Curtain Trail seizoen 2 in 2023, een bijzondere route van ruim 230 km in bijna 7 uur waar we van Letland naar Litouwen rijden. Je kunt over deze route makkelijk 2 of zelfs drie dagen doen zonder je een minuut te vervelen!
Er is in deze streek veel gebeurd, en niet altijd fijne dingen... We bezoeken veel overblijfselen van de Sovjet overheersing in de vorm van bunkers en een militaire haven die nu natuurlijk verlaten is door de Sovjet soldaten.

De weg naar onafhankelijkheid was voor de Baltische landen niet makkelijk. De Baltische Weg of Baltische Keten was een vreedzame demonstratie, die plaatsvond op 23 augustus 1989, tegelijkertijd in alle drie de Baltische landen: Estland, Letland en Litouwen. Ongeveer twee miljoen mensen (een kwart van de bevolking) vormden een menselijke keten van Tallinn via Riga naar Vilnius, een afstand van ca. 600 kilometer. Daarmee eisten de Esten, Letten en Litouwers onafhankelijkheid en protesteerden ze tegen het Molotov-Ribbentroppact, dat op die dag vijftig jaar geleden werd afgesloten. Dat pact was de aanleiding tot het verlies van de onafhankelijkheid van deze landen in 1940. De Baltische Weg was de meest spectaculaire uiting van de zingende revolutie, een reeks vreedzame manifestaties die leidden tot herstel van de onafhankelijkheid van de drie Baltische landen.

We nemen de veerboot naar de Koerse schoorwal waar we in mooie natuur en langs hoge duinen naar onze bestemming in Nida rijden. Tot slot wandelen we naar het centrum van de badplaats Nida voor een hapje en een drankje.

Al naar 30 minuten rijden gaat het asfalt over in gravel en dat gravel pad blijven we een uur lang volgen. Niet lang daarna komen we aan bij onze eerste bezienswaardigheid na Šķēde en net vóór Liepāja.

Zoals in de inleiding verteld, er is veel gebeurd waar we deze dag hebben gereden. De eerste stop was bij het 'Memorial to the Holocaust Victims and "The Righteous Among the Nations" Alley'. Dit monument is opgedragen aan de ruim 3.000 Joden van het stadje Liepaja die hier zijn omgekomen. Zoals altijd, daar word je wel een beetje stil van...

Meer informatie over deze indrukwekkende memorial kun je hier vinden.

We kunnen niet te lang neerslachtig blijven, want er is deze dag nog veel te rijden en veel te zien.

Nog geen 15 minuten rijden na het bezoek aan het memorial stoppen we even bij een enorme hoeveelheid bunkers aan het stand. Deze kilometerslange fortificatie ruïnes dateren van 1893-1914 en zijn uiteindelijk nooit gebruikt. Kort voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werden de fortificaties opgeblazen; de vervallen deels in zee weggezakte restanten zijn nog steeds te zien. We zijn twee keer gestopt om deze vervallen fortificaties te bekijken. Vreemd dat ik in mijn iPhone geen foto's meer kan vinden, maar gelukkig heeft Serge foto's gemaakt van deze bijzondere locatie.

Lekker doorknallen zit er deze route niet in, want na de enorme fortificaties in zee en aan het strand rijden we na 15 minuten alweer het stadje Karosta binnen. Tijdens de Sovjetperiode was Karosta een belangrijke basis van de Baltische Vloot, die plaats bood aan 140 oorlogsschepen en 30 atoomonderzeeërs.

Vanaf het begin vormde Karosta een Russische militaire enclave op Lets grondgebied. Met het naburige Liepāja was er nauwelijks enige vorm van uitwisseling: het was een gesloten gebied, waar zelfs burgers van de stad geen toegang toe hadden en dat om veiligheidsredenen op veel kaarten niet stond aangegeven. Het stadsdeel beschikte over een eigen infrastructuur, energiecentrale, watervoorziening, kerk, manege en scholen.

De Kathedraal van de Heilige Nicolaas in deze vroegere Sovjet enclave is een Russisch-orthodoxe marinekathedraal en bevindt zich in het stadsdeel Karosta. Het gebouw heeft de voor de Russisch-orthodoxe kerkarchitectuur karakteristieke vijf vergulde koepels, één centrale koepel en vier kleinere koepels. Wikipedia

Wie vanuit Karosta (Sovjet enclave) een ansichtkaart naar het nabijgelegen Liepāja (Letland) wilde versturen, betaalde daarvoor het interlokale tarief van 3 kopeken, evenveel als men betaalde voor het sturen van een kaart naar Vladivostok in Siberië; het lokale tarief was 1 kopeke. De levensstandaard van de Russische soldaten en hun gezinnen lag in Karosta aanzienlijk hoger dan die van de bevolking van de rest van de stad.

Wat er overgebleven is, is een vervallen en enigszins verloederd stadsdeel met wel een prachtige en imposante kathedraal, er wonen nog steeds mensen, geen Russen, maar Letse burgers, op de video onderaan deze pagina zie je hoe wij hier doorheen hebben gereden, interessant!

We rijden verder, na Liepaja komen we langs het 'Dienvidu forti' waar we geen foto's van hebben gemaakt en passeren de grens met Litouwen.

In Litouwen rijden we ook nog langs Nemirseta of Nimmersatt, tot 1920 was dit de meest noordelijke dorp van het Duitse rijk. "Nimmersatt, wo das Reich ein Ende hat". Het ziet er niet spectaculair uit, dus niet gestopt, gewoon even een stukje doorrijden, ook wel eens fijn!

Dan komen we aan bij het stadje Klaipėda, hier nemen we de Veerboot naar Smiltyne op de Koerse Schoorwal. De Koerse Schoorwal is een landtong van 98 kilometer lengte die de Oostzee scheidt van het Koerse Haf. Het dankt zijn naam aan de Koeren, het Baltische volk dat aan de kust van de Oostzee woonde. De zuidelijke helft van de schoorwal ligt in de Russische exclave Kaliningrad, de noordelijke helft ligt in Litouwen.

Voor ons was de Koerse Schoorwal fijn om te rijden, smalle weggetjes, licht heuvelig, niet druk, veel bos en mooie doorkijkjes naar het strand en de zee. En zo komen we na weer een interessante en zonnige dag aan in het badplaatsje Nida!

Na het inchecken moesten we nog wel een paar kilometer lopen naar een restaurant die open was. Maar dat is langs deze kust geen straf, hoewel het op de terugweg wel koud was!

Wat klopt er niet aan de foto hieronder😆?

En, het is een beetje saai, ik weet het, maar zo eindigen we meestal het reisverslag van de dag 😆.

YouTube aflevering 2023 dag 5

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de route en tracklog hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!


DAG 6: 02 juni 2023 - [Nida - Kadyny - 641 km]

De 6e dag van de MRA Iron Curtain Trail 2023, seizoen 2, een epische reisdag van 640 km in ruim 15 uur! We rijden via het plaatsje Nida in Litouwen naar de Russische Kaliningrad exclave. De eerste kilometers op de Koerse Schoorwal zijn prachtig. Al snel komen we bij de grensovergang van Litouwen naar Rusland. Hoewel we het goed hadden gecheckt via ons contactpersoon en het Internet, bleek deze grensovergang toch gesloten te zijn voor individuele reizigers zoals wij. Zo zie je maar, ga je van de gebaande paden af, maak je van alles mee!

Wat nu? In ieder geval bellen met onze contactpersoon Peter van RusReis.nl. Het viel nog niet mee om de juiste informatie te krijgen. Dus in eerste instantie hadden we de gedachte om om de Russische Kaliningrad exclave heen te rijden. Maar dat voelde eigenlijk niet zo goed aan, we hadden alle documenten, we waren dicht bij de grens, dus na een paar uur rijden besloten we toch alles op alles te zetten om een grensovergang te vinden die ons wel zou toelaten.

Uiteindelijk was het met behulp van Peter van RusReis bij de derde grensovergang toch raak. Na een lange lange incheck procedure met onder andere een snuffelhond en een wel heel erg strenge, maar niet onaardig uitziende Olga als grenswacht, reden we met een enorme big smile in Rusland, wie had dat gedacht! De Russische exclave zag er thuis op Google streetview al een beetje troosteloos uit met erbarmelijke wegen. In de praktijk was het al niet veel beter, een constante miezerregen versterkte het gevoel van een diepe grijze neerslachtigheid.

We hebben niet veel contact gehad met de burgers, in de auto's en vooral vrachtwagens die wij passeerden of die ons passeerden zagen we over het algemeen ons toelachende gezichten, een paar keer zelfs een duimpje omhoog. Een keer een man in een auto die naast mij bleef reden, er kwaad en verhit uitzag, en mij iets onverstaanbaars toeriep, maar zeg eens eerlijk, dat kan je ook in Italië overkomen toch? Over het algemeen dus geen moment onveilig gevoeld!

De Kaliningrad exclave is toneel geworden van een diplomatieke crisis tussen Rusland en de EU. Sinds de val van de Muur in 1989 ontvangen de circa 500.000 inwoners van Kaliningrad hun boodschappen en andere benodigdheden per trein uit Rusland via de zogeheten Suwałki-corridor, die Kaliningrad verbindt met Belarus. In juni 2022 sneed Litouwen de verbinding met Rusland af door de sancties tegen Russische goederen te handhaven die de EU kort na de Russische invasie in Oekraïne, op 24 februari 2022, instelde.
Litouwen hield Russische treinen wekenlang tegen en weigerde goederen door te laten op basis van de EU-sancties.

Rusland dreigde vervolgens met vergeldingsacties als de transporten niet werden doorgelaten naar Kaliningrad. Kalinigrad is het voormalige Duitse Koningsbergen. In april 1945 veroverde het Rode Leger Koningsbergen (Königsberg). Een jaar later doopten de Sovjets de stad om in Kaliningrad ter ere van het formele staatshoofd van de communistische grootmacht, Michail Kalinin. Tijdens de conferentie van Potsdam tussen de VS, Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie een paar maanden na de oorlog werd Kaliningrad aan de Sovjets toegewezen. Door de geografische isolatie is een exclave ontstaan die stevig geworteld is in Rusland, maar de blik op de EU gericht heeft. Meer info is hier te vinden.

Dachten we dat het 'binnenkomen' lastig was, het er weer 'uitkomen' bleek nog lastiger te zijn. Want ook richting Polen was er zover wij konden vinden maar één grensovergang open. En toen wij in de avond daar aankwamen wilden ze ons eerst niet doorlaten. Maar ga 's-avonds om ongeveer 19:00 uur nog maar eens een hotel zoeken in Kaliningrad, het was zo en zo een flink stuk terugrijden voordat we in een flinke stad zouden zijn, waar we misschien een hotel zouden kunnen vinden, dan maar buiten overnachten?

Dat wilden we voorkomen, dus we bleven tegen beter weten in maar bij het hek staan. Na wat het leek een eeuwigheid, kwam er toch iemand naar het hek. Met handgebaren en gebroken Engels uitgelegd dat we de grens over naar Polen wilden. Even wachten werd ons verteld en vervolgens zijn ze volgens mij gaan praten met de Poolse grenswachten, of zij ons zouden doorlaten. En ja hoor, daar kwamen de grenswachten weer, eerst een flink aantal versperringen aan de kant en vervolgens ging het hek open, pfffff...

Na een relatief eenvoudige procedure kwamen we door de Russische grenscontroles, zo, dat viel mee, we zijn er doorheen dachten we! Mis.., we moesten nog door de Poolse grenscontroles en werden langs vijf raampjes gesluisd met 5 verschillende ellenlange controles. De Polen waren veel en veel strenger dan de Russen, op het laatst kregen we nog een volledige voertuigcheck, bagagecheck en werden we gefouilleerd, nog net geen anale visitatie gelukkig 😅.

Ze vroegen onder andere voor hoeveel geld we benzine in onze tank hadden, je mag kennelijk écht niets van Rusland naar Polen importeren cq smokkelen. De 2 jonge grenswachten die ons door de laatste controles loodsten waren overigens alleraardigst en excuseerden zich voor de wel heel erg uitgebreide controles, sinds de oorlog van Rusland met de Oekraïne en door de sancties van de EU tegen Rusland, waren deze uitgebreide controles waarschijnlijk voor iedereen die vanuit Kaliningrad naar Polen wilden standaard...

Maar goed, we kwamen er heelhuids door en hadden nog ruim anderhalf uur sturen in het donker voor de boeg voordat we 23:02 uur aankwamen in het Hotel Spa Srebrny Dzwon Kadyny. Gebruik van de Spa konden we vergeten, want daarvoor waren we veel te laat. We mochten van geluk spreken dat er nog iemand was die ons kon inchecken en bijna nog belangrijker, ons een paar biertjes wilde verkopen😆.

Vanuit het hotel en na een heerlijk ontbijt nog een leuk stukje Koerse Schoorwal en een bezoek aan een uitzichtpunt op een van de hoogste duinen van Europa, namelijk 52 meter.

Na een klein uurtje sturen op de mooie Koerse Schoorwal inclusief een tankstop, komen we aan bij de grensovergang Litouwen - Kaliningrad (Rusland), die helaas gesloten was voor individuele reizigers. Zie voor het gesprek met de grenswachten de video onderaan het verslag van deze dag.

Via een behoorlijke omweg komen we aan bij de 2e grensovergang, die helaas ook gesloten was. Onderweg naar die 2e grensovergang heeft Serge nog wat brood en beleg gehaald bij de lokale buurtsuper, zodat we niet van de honger zouden omkomen die dag.

En dan eindelijk, na overleg met Peter van RusReis en de grenswachten van de gesloten grensovergangen, vinden we na een flink aantal kilometers omweg bij Kybartai - Detskoe een grensovergang die wél open was!

In Kaliningrad en zeker in de buurt van de grens, hebben we natuurlijk niet te veel foto's gemaakt, we wilden immers niemand tegen het hoofd stoten en onszelf in de problemen brengen. We hebben nog wel wat foto's van een oorlogsmonument in het stadje Chernyakhovsk kunnen nemen.

In de regen rijden we dwars door de Kaliningrad exclave op zoek naar een grensovergang naar Polen, zoals in de inleiding verteld, dat was niet eenvoudig. Onderweg met een paar euro's wat smakelijke Russische repen gescoord bij een tankstation.

Volgens Peter van RusReis en de grenswachten zou de grensovergang van Kaliningrad naar Polen bij Bagrationovsk open moeten zijn, maar we kwamen voor een dicht hek te staan en het werd al avond...

Gelukt, we zijn eindelijk in Polen!

We kwamen in de avond aan bij de grens, maar het was nog licht, toen we door mochten, begon het te schemeren en snel was het al pikkedonker op weg naar het hotel. Bij het hotel aangekomen hadden we geluk dat we nog konden inchecken, we kregen eerder niemand telefonisch te pakken. En echt, geloof me of niet, na zo'n epische rit met hindernissen smaakt een biertje op zijn best, proost!

YouTube aflevering 2023 dag 6

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de route en tracklog hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!


DAG 7: 03 juni 2023 - [Kadyny - Sopot - 215 km] onder constructie

De zevende dag van de MRA Iron Curtain Trail 2023. Het is een relatief korte route van 215 km, waar we 6 uur en 30 minuten over doen. We rijden onder andere via kleine weggetjes over de Vistula Spit, een langgerekt schiereiland, we stoppen bij het bordje 'Rusland' en rijden dezelfde weg terug naar de metropool Gdansk. In Gdansk rijden we langs het 'Monument to the Fallen Shipyard Workers of 1970 (Pomnik Poległych Stoczniowców 1970)'. Onderweg bezoeken we ook kort het Stutthof Concentratiekamp en een indrukwekkend monument ter nagedachtenis van de 'Slag om Westerplatte'. Ook deze dag weer veel gezien en beleefd!

Omdat we de vorige dag pas om 23:32 uur aankwamen, zagen we niet hoe mooi het hotel en de tuin was. Na de extreem lange dag van gisteren (15 uur), vandaag een wat rustiger dag, uitgebreid ontbeten en om 09:32 uur zaten we klaar op de motor om te vetrekken.

Na zo'n 1,5 uur rijden over een beetje saaie wegen komen we bij een gesloten grensovergang tussen Polen en Rusland. Om daar te komen, moesten we eerst over een verboden en onverhard pad. Nou moeten we eerlijk zeggen dat wij ons niet altijd aan zulke 'verboden' houden. We kijken eerst of het gevaarlijk is, dan kijken we of we niemand tot last zijn. Daarna nemen we een beslissing of we doorrijden of niet. In dit geval zijn we doorgereden, we zagen op dat bospad een paar fietsers en een paar wandelaars, het was dus veilig, we reden stapvoets en er was ruimte genoeg, we zijn niemand tot last, niemand deed raar. Dus missie geslaagd en we konden mooie foto's maken van de grens in het kader van de MRA Iron Curtain Trail!

Een uurtje later komen we aan bij het Stutthof Concentratiekamp. Dit kamp werd in 1939 door de nazi's opgericht in een afgelegen, bosrijke omgeving vlakbij de Baltische havenstad Gdansk. Het was het eerste nazi-concentratiekamp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht buiten Duitsland en het was het laatste kamp dat in 1945 door de geallieerden werd bevrijd. Het kamp werd gebruikt voor de opsluiting van Poolse leiders en er werden bijna 65.000 mensen systematisch vermoord door Duitse bezetters.

Nu volgde een lange weg zonder stops, langs de rivier 'Marta Wista' was het best aardig rijden, maar je moet er niet teveel van voorstellen, zoals vaker gezegd, dit is geen Dolomieten reis met duizend bochten per dag. Maar ons doel was de metropool Gdansk, een bijzonder levende stad hebben we bemerkt!

De Groene Poort is een stadspoort in de Poolse stad Gdańsk. De Groene Poort is gelegen tussen de Lange Markt en de rivier Motława. De poort werd tussen 1564 en 1568 gebouwd.

De Hoge Poort of Hooglandse Poort  werd gebouwd tussen 1571 en 1576 door de Saksische architect Hans Kramer en verbouwd in 1588 door de Brabantse architect Willem van den Blocke.

Druk, druk, druk in het centrum van Gdansk!

We rijden langs het 'Monument to the Fallen Shipyard Workers of 1970 (Pomnik Poległych Stoczniowców 1970)'. De scheepswerkers staakten tegen de enorme prijsstijgingen van levensmiddelen. Mede door deze actie kwam er steeds meer verzet tegen het communistische regime en begon de opmars van Lech Wałęsa. Polen had daarmee de eerste niet-communistische 'Prime Minister' van de Oostblok landen nog vóór de val van het IJzeren Gordijn!

Door maar weer, het schiereiland Westerplatte in Gdansk was de plek waar in 1939 de eerste schoten van de Tweede Wereldoorlog werden gelost. Op deze plek zijn de resten te vinden van een aantal Poolse barakken. Hier hielden 188 Poolse militairen maar liefst 7 dagen stand tegen de invasie van de Duitsers. Naast de overblijfselen van de barakken vind je hier een stenen monument ter nagedachtenis van ‘de slag om Westerplatte’.

Na de oorlog plaatsten de overlevende verdedigers van het Depot een kruis op het schiereiland en richtten een kleine begraafplaats in. In 1966 werd een monument opgericht voor de ‘Verdedigers van de Poolse kust’. In een emotionele ceremonie werd majoor Sucharski’s as begraven op de Westerplatte begraafplaats. Meer info is hier te vinden.

Niet heel veel verder na Gdansk komen we aan bij de badplaats 'Sopot', een badplaats van het levendige soort. Natuurlijk zijn we na het stallen van de motoren, een douche en het wegwerken van de nodige administratie, lekker gaan struinen op de boulevard inclusief een lekker hapje eten en een drankje om ook deze mooie dag weer mooi en in stijl af te sluiten!

YouTube aflevering 2023 dag 6

video placeholder

Ter informatie:

De titels van de afbeeldingen van de route en tracklog hieronder zijn linkjes, je kunt er op klikken en dan kom je op betreffende tracklogs of routes in MyRoute-app!

De rest van het verslag volgt nog!


Ontdek GRATIS de mooiste routes

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!

Naar de RouteXpert Bibliotheek